Skupa terapija!

TEŠKIH pacijenata je sve više, a evo KOLIKO DNEVNO košta njihova terapija

Autor Nataša Petrović

Ministar zdravlja otkrio koliko dnevno košta terapija pacijenata na intenzivnoj nezi!

Prema podacima sa sajta covid19.rs, širom Srbije je trenutno hospitalizovano 4.196 pacijenata zaraženih korona virusom. Naravno, nisu svi od njih sa najtežom kliničkom slikom, ali neki od njih jesu na intenzivnoj nezi, a ministar Zlatibor Lončar otkrio je koliko dnevno košta lečenje takvih pacijenata.

"Na bilo kojoj intenzivnoj nezi, da ne ulazimo u detalje terapije, ali tamo je svaka terapija preko hiljadu evra i svi dobijaju sve. Kad nam kažu da to nije tačno, da je rečeno pacijentu da ide da kupi u apoteci, a znaju da ne možete to da uzmete u apoteci... Možete da zamislite situaciju i kaže vam lekar da neće napisati recept nego da kaže idite kupite lek. Zar postoji pacijent u Srbiji koji ne bi pitao 'kako da kupim ako nemam recept?' Kad toliko izdvajate za lečenje i kad se radi o hiljadama pacijenata koji se leče, nemojte da pravimo nešto od toga što neko vama da dezinformaciju", rekao je ministar zdravlja na konferenciji za medije Kriznog štaba.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.