Poslednje informacije

IDE NABOLJE: OSAM preminulo, veliki pad u broju zaraženih

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o korona virusu u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je do 15 h 3. avgusta, korona virus je potvrđen kod 258. Testirano 7.168 osoba.

Nažalost, osam je preminulo.

Na respiratoru je 146 osoba.

U toku dana...

* U KBC “Dragiša Mišović” trenutno se leči 195 kovid pacijenta, kaže direktor te kovid bolnice prof. dr Vladimir Ðukić i navodi da je u intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata, a da je više od 30 bolesnika na nekom režimu mehaničke ventilacije.

* Svetska zdravstvena organizacija (SZO) danas je upozorila da možda nikada neće biti pouzdanog leka protiv korona virusa, iako se svi nadaju spasonosnoj vakcini protiv virusa od kojeg su obolele desetine miliona ljudi.

* Kako ističu američki stručnjaci, veliki broj pacijenata prijavljuje promene na koži kao znak oboljevanja od kovid-19 i to je jedan od prvih znakova.

* Od početka naredne godine, Rusija planira da proizvodi više miliona vakcina mesečno, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov u intervjuu agenciji TASS.

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.