NAJNOVIJE INFORMACIJE

Korona virus odneo još SEDAM života u Srbiji, a evo koliko je novozaraženih!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo još sedam osoba, a registrovano je 287 novozaraženih među 9.590 testiranih uzoraka.

Na respiratorima se trenutno nalazi 143 pacijenata. 

Od početka epidemije u našoj zemlji je testirano ukupno 703.246 uzoraka, a trenutno je hospitalizovano 3.430  pacijenata.

Ukupan broj registrovanih slučajeva je 26.738, a ukupan broj umrlih je 605, dok je procenat smrtnosti 2,26%

Naučnici su saopštili da je završen deo istrage o poreklu korona virusa koji hara svetom, a nemački mediji okrivljuju Balkan za širenje virusa. 

U Srbiji je registrovano novo žarište korona virusa, a pročitajte i šta je epidemiolog dr Vesna Mioljević rekla o mutaciji virusa. 

Cene testova na korona virus u privatnim laboratorijama su i do četiri puta skuplje nego u državnim. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je poručio da ima mesta za sve zaražene u bolnicama i da je malo smanjen pritisak na zdravstvo. 

Epidemiolog dr Predrag Kon govorio je o uticaju visokih temperatura na virus i poručio "još uvek postoji šansa da virus nestane".

Saznajte kako pravilno da održavate maske da se ne biste zarazili, ali i šta stručnjak kaže - ko se više plaši korone, muškarci ili žene?

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.