Zdravlje

U Nišu i dalje TEŠKO: 11 na respiratorima, korona odnela još DVE ŽRTVE

Autor Maja Gašić

Ozbiljna situacija u Kliničkom centru u Nišu.

U Kliničkom centru u Nišu, u kovid objektima trenutno je hospitalizovano 279 pacijenata, a kod 127 pacijenata, od kojih je i jedno dete koje je u stabilnom stanju, laboratorijski je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19.

Dva pacijenta sa potvrđenim virusom korona su preminula, a od ukupnog broja hospitalizovanih, pozitivnih pacijenata, 11 je priključeno na respiratore, saopštio je KC Niš.

U Zdravstvenom centru Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 105 pacijenata, od čega je kod 38 pacijenata laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa kovid -19.

U četiri kovid bolnice u Vranju, ukupano je hospitalizovano 109 pacijenata, a kod 33 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U Zdravstvenom centru Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 46 pacijenata, a kod 31 pacijenta je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa korona.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi