Još jedan simptom

DOKTORI UPOZORAVAJU: Moramo da podignemo svest, i OVO može da bude SIMPTOM korona virusa!

Autor Nataša Petrović

Lista simptoma korona virusa svakodnevno se širi – otkriven još jedan!

Kada je započela pandemija korona virusa krajem prošle godine u Kini, kao simptomi su prepoznati povišena temperatura, suvi kašalj, poteškoće u disanju. Kasnije se ta lista počela proširivati, kako su otkrivani novi simptomi, pa su i dijareja, osip na koži, promene na nožnim prstima, takođe svrstani na listu.

Sada su lekari upozorili da svrab, peckanje i preterana osetljivost kože stopala takođe mogu da budu simptom!

Britanski stručnjaci su istakli da imaju sve više pacijenata sa simptomima koji liče na arterijske bolesti, a za koje je kasnije utvrđeno da se zaraženi korona virusom.

Periferne arterijske bolesti su zdravstveno stanje kod kojeg sužene arterije smanjuju protok krvi do donjih ekstremiteta.

Dr Lien Etkin iz bolnice u Vejkfildu kaže da su mnogi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, pored ostalih simptoma, prijavili i peckanje kože, svrab i netipičnu bol. Štaviše, istakla je da je primetan "alarmantan porast" zaraženih koji pokazuju znake "neidentifikovanog svraba".

Inače, ranije je utvrđeno i da su "kovid nožni prsti" takođe jedan od simptoma, i to je jedna od prvih promena na koži za koje je utvrđeno da ima veze sa korona virusom. Ove promene na nožnim prstima podsećaju na promrzline.

Mondo.rs

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.