NAJNOVIJA VEST

LOŠE! DEVET umrlo, ali MANJE zaraženih i na respiratoru

Autor Maja Gašić

Najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama, U Srbiji je do 15h 9. avgusta potvrđeno još 236 novih slučajeva.

Nažalost, još devet osoba je preminulo.

Na respiratoru je trenutno 106 osoba. U poslednja 24 sata testirano je 6.251 osoba.

U toku dana...

Jedna osoba je preminula u kovid bolnici u Šapcu, a četvoro pacijenata je na respiratoru - troje intubiranih i jedno na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, navodi se u izveštaju Opšte bolnice.

Iz Regionalne kovid bolnice u Novom Pazaru jedan pacijent transportovan je za Kragujevac, a u protekla 24 sata preminulih pacijenata nije bilo.

Vakcina protiv korona virusa mogla bi da bude efikasna samo 50%, upozorio je vodeći američki epidemiolog dr Entoni Fauči.

O tome kako treba da se ponaša osoba koje je preležala koronu, čega da se čuva, kada može da donira krvnu plazmu, objašnjeno je u Jutranjom programu na RTS.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je možda preterano optimističan, ali da očekuje da se situacija smiri za 15-20 dana. Kaže i da među obolelima u Nišu ima sve manje Nišlija, da se taj broj kreće od 15 do 25 odsto u odnosu na broj hospitalizovanih u Kliničkom centru.

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.