Epidemiolog ima dobre vesti

Dr KON o trenutnoj situaciji: Koliko je IZLEČENIH u odnosu na NOVOZARAŽENE, brojke OHRABRUJU!

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije sa konferencije za pres Kriznog štaba.

Izvor: Printscreen/RTS

Prema poslednjim informacijama, U Srbiji je do 15h 9. avgusta potvrđeno još 236 novih slučajeva. Nažalost, još devet osoba je preminulo.Na respiratoru je trenutno 106 osoba.

Na današnjoj konfereciji za pres Kriznog štaba Republike Srbije, dr Predrag Kon je komentarisao situaciju u Srbiji, a osvrnuo se i na stanje u Beogradu.

"Beograd iz dana u dan registruje smanjenje sumnjivih nakon izvršenog pregleda, ali ide sporije nego što bi se očekivalo, za razliku od pražnjenja bolnica. Virus je dalje s nama. Brojevi su i dalje visoki, a situacija i pored jasnog poboljšanja je i dalje nesigurna", rekao je dr Kon.

.O tome koliko je izlečenih u Srbiji, epidemiolog kaže: 

"Broj izlečenih se neprekidno povećava, to se vidi po kontrolnim pregledima u kovid ambulantama. Više je izlečenih od novozaraženih. Pozitivno je što se smanjuje broj pacijenata. Moram da kažem da se otpušteni ne vode kao izlečeni, oni su izlečeni tek nakon 2 nedelje od otpuštanja, kada kontrolni pregled pokaže da su negativni, da nema komplikacija", kaže dr Kon

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.