Turisti "doneli" koronu?

Korona BUKNULA u GRČKOJ, najveće žarište u OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA!

Autor Nataša Petrović

Najnoviji podaci iz Grčke ni najmanje nisu ohrabrujući!

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Grčka je odlučila da otvori svoje granice za pojedine zemlje u želji da barem delimično spasi turističku sezonu, ali izgleda da je ovu zemlju to puno koštalo.

Naime, juče je zabeležen rekordan broj novozaraženih u Grčkoj i po svemu sudeći, ovaj talas virusa je kritičniji nego prošli.

Broj zaraženih već četiri dana zaredom je veći od 150, zaraženih ima svuda, ali je najviše novozaraženih registrovano u omiljenom letovalištu Srba – na Halkidikiju.

Svih 50 novozaraženih na ovom popularnom poluostrvu na severu Grčke zaposleno je u istoj fabrici za preradu maslina, a kako pišu lokalni mediji, svi radnici su testirani čim su otkrivena prva dva slučaja. Ova dva radnika za koje se ispostavilo da su zaraženi korona virusom, pre dve nedelje su se vratila iz Albanije, nakon čega su se osećali loše, te su stoga i testirani.

Svi zaraženi radnici imaju blage simptome ili su asimptomatski i kod kuće su u samoizolaciji, prenosi "Halkidikinjuz".

Fabrika je privremeno obustavila rad kako bi se obavila dezinfekcija.

Prema današnjim informacijama, u Grčkoj je registrovano 126 novih slučajeva korona virusa, a ukupno 5.749. Preminula je još jedna osoba, dok ukupan broj preminulih iznosi 213.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.