Struka apeluje

DRAMATIČNO UPOZORENJE DR STEVANOVIĆA! Može doći do NAGLOG PORASTA BROJA ZARAŽENIH!

Autor Maja Gašić

Bliži nam se septembar i početak školske godine....

Tokom prethodnog dana na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS bilo je 130 pregleda zbog sumnje na kovid, ali i dalje jedna trećina pacijenata zahteva bolničko lečenje.

To govori da je još potreban oprez, jer se javljaju ozbiljne kliničke slike, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove dr Goran Stevanović.

Stevanović je naveo da je situacija nešto povoljnija, jer postoji ravnoteža između broja pacijenata koji zahtevaju prijem u bolnice i onih koji mogu da se otpuste.

On je, nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, još jednom apelovao na poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka.

"Polako nam se približavaju velika okupljanja, ispitni rokovi, nastava u školama. To su mesta koja pogoduju širenju virusa i neophodno je da se sve mere i preporuke poštuju, da ni bi opet došlo do naglog povećanja obolelih", upozorio je Stevanović.

On je istakao da bez obzira na bolje rezultate, ne sme biti opuštanja.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Mondo/Tanjug

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.