I dalje loše

Amerika GUBI BITKU sa koronom? Šokantan broj UMRLIH i ZARAŽENIH u jednom danu

Autor Maja Gašić

Epidemiološka kriza u SAD ne jenjava.

Centar za prevenciju i zarazne bolesti (CDC) saopštio je da je u SAD tokom poslednja 24 sata registrovano je 56.307 slučajeva zaraze koronavirusom, a da je preminulo skoro 1.500 obolelih.

U SAD ukupno je zaraženo 5,392,057 ljudi, piše na sajtu worldometers.info.

Ukupan broj preminulih u SAD je 169,805, a izlečenih je 2,819,134.

Početkom jula je kriza u Americi bila na vrhuncu, svi dotadašnji "crni rekordi" su oboreni. Samo u jednom danu jezaraženo 69.000 ljudi!

Inače, američki epidemiolog koji je još na samom početku pandemije korona virusa predvideo da će milioni Amerikanaca bii zaraženi, a na stotine hiljada preminuti od kovid-19 (što se i obistinilo), nedavno je ponovo izneo crne prognoze.

Glavni savetnik Bele kuće za korona virus Entoni Fauči smatra da nije verovatno da će korona virus ikada biti iskorenjen.

"Mislim da ćemo kombinacijom dobrih mera u oblasti javnog zdravlja, nivoom globalnog imuniteta krda i dobre vakcine uspeti da dovedemo korona virus pod kontrolu ove ili iduće godine. Ali sumnjam da ćemo ga iskoreniti", rekao je Fauči.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi