Zdravlje

POBEDA nad koronom! Dr Damjanov: Nismo izgubili nijednog bolesnika

Autor Maja Gašić

Institut za reumatologiju se u ponedeljak vraća u redovan režim rada.

Izvor: Printscreen/RTS

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov navodi za RTS da u toj ustanovi više nema kovid pozitivnih pacijenata i da se u redovan režim rada vraća u ponedeljak - 17. avgusta.

"U ponedeljak krećemo sa redovnim režimom rada sa pacijentima koji boluju od reumatskih bolesti. Svi oni koji imaju zakazane preglede će redovno doći u zakazanom terminu. Oni koji nisu mogli da dođu mogu da nam se jave, a i mi imamo kontakte sa svima njima, pa će ih naše službe kontaktirati kako bi zakazali preglede u terminima u kojima je moguće da dođu".

Navodi da je od početka jula na Institutu zbrinuto preko 200 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, sa ozbiljnim upalama pluća koji su uz lekove zahtevali i kiseonik.

"Ono što je sreća i čim smo veoma zadovoljni je činjenica da nismo izgubili nijednog bolesnika, da smo 95 odsto njih otpustili, a unutar ovih pet odsto jedan manji deo smo poslali u Arenu pošto su bili dovoljno dobro, ali još uvek nisu mogli da idu kući, a oko tri odsto smo morali da pošaljemo u jedinice intezivne nege", objašnjava Damjanov.

Mondo/RTS

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.