Kvalitet, efikasnost i...

Dr Tiodorović o vakcini: Još ćemo da SAČEKAMO, prednost će imati i ona koja je NAJPOVOLJNIJA

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije sa konferencije za pres Kriznog štaba.

Na današnjoj konferenciji za pres epidemiolog dr Branislav Tiodorović objasnio jekoji je pristup Srbije vakcini protiv korone i koji su to uslovi koje treba da ispunjava.

"Svaki uspeh sa vakcinom je izuzetan, bez obzira odakle. Svi znamo dobro da postoji trka. Najbitnije da je vakcina uspešna, sigurna, proverena, da daje visok nivo antitela i da ima što manje negativnih posledica, nuspojava", kaže niški epidemiolog.

"Ne postoji vakcina bez nuspojava, crvenilo, otok, malo nas zaboli ruka, to se depšavalo i kod drugih vakcina. I ako se na tome završi, to je dobro. Našoj agenciji je potrebno minimum šest meseci da to proverimo i mislim da sa tim treba sačekati, i sa ruskom i kineskom, oksfordskom,  ili nekom drugom vakcinom, treba sačekati. Neka se takmiče, ali u kvalitetu, ko će imati bolje rezultate, na toj strani ćemo mi biti. Prednost će imati i onaj koji je najpovoljniji finansijski", rekao je dr Tiodorović.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.