Strašne sudbine

NEOPISIVA TRAGEDIJA, za manje od mesec dan IZGUBIO MAJKU, OCA i DVE SESTRE: Prvo sam PLAKAO; a onda sam se SLOMIO

Autor Maja Gašić

Celu porodicu je izgubio zbog korone.

Izvor: Facebook/Gerry Bautista

Korona virus odneo je bezmalo 800.000 života širom planete, a najpogođenije pandemijom su svakako Sjedinjene američke države

Više od 170.000 preminulo je za ovih šest meseci koliko traje pandemiija kovida. Na dnevnom novou se širom SAD-a zarazi preko 50.000 ljudi. Mnogi su ostali su bez svojih najbližih, a tragična sudbina zadesila je i porodicu Bautista iz Teksasa. 

Četiri člana familije preminulo je od posledica korona virusa u razmaku manjem od jednog meseca. Korona je usmrtila majku, oca i njihove dve ćerke u periodu od 14. jula do 3. avgusta. O ovoj velikoj tragediji, za lokalne medije pričao je Geri, jedini preživeli potomak porodice Bautista.

Prvo je umrla starija ćerka (49) Anđelika, pa je 31. jula preminula majka (70). Svega tri dana kasnije, 3. avgusta, umrla je druga ćerka Marisol (37). Jedanaestog avgusta preminuo je otac porodice, Abelardo Bautisa (75).

"Činilo se kao da se otac oporavlja od korone. Sa njim je situacija bila u redu, mislili smo da se oporavio, ali gubitak tri voljene osobe povukao ga je na dno. Na kraju je i on preminuo", ispričao je njegov sin Geri, koji je takođe prošao kroz "pakao korone"; kao i njegova supruga. 

"U jednom trenutku sa plakao sve vreme, a onda, kada je umro i otac, slomio sam se. Bio je to strašan šok”, ispričao je Geri.

On je zbog korone proveo u bolnici nekoliko dana, ali je na kraju uspeo da se oporavi.

"Svaki put kad bih zakašljao imao sam osećaj da mi neko pritiska pluća. Svima su zaraženi i mrtvi samo statistika i broj, ali to su ljudska bića. Ne bismo smeli da govorimo samo o brojevima. Trebalo za umrle da kažemo da su bili nečiji očevi, majke ili deca."

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.