NAJNOVIJE INFORMACIJE

Četiri osobe preminule, ponovo VIŠE OD 200 zaraženih! SMANJUJE se broj pacijenata na respiratorima!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 6.559 uzoraka, među kojima je registrovano 211 novozaraženih. Nažalost, preminule su još četiri osobe

Na respiratorima se trenutno nalaze 73 pacijenata. 

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 674, a procenat smrtnosti je 2,27%

Do sada je testirano 804.568 uzoraka, ukupan broj registrovanih slučajeva je 29.682, a trenutno je hospitalizovano 1.897 pacijenata.

------

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović govorio je jutros o događaju koji je glavna tema već neko vreme - polasku đaka u školu, naglasivši da je to ispit za celo društvo. Dr Predrag Kon takođe je govorio o ovoj temi i istakao je da đaci neće moći da nose bilo koje zaštitne maske u školu. 

Virusolog dr Ana Gligić govorila je o ruskoj vakcini i da li će ona pomoći da iskorenimo koronu, kao i o poreklu korona virusa i mogućem drugom talasu

Korona virus i dalje bukti u svetu - zabeležen je rekordan broj novozaraženih na dnevnom nivou! U dvema zemljama koje su letnje top destinacije takođe se beleži veliki broj novozaraženih.

Medicinski tehničar je svojom objavom na društvenim mrežama "zapalio" zemlju, poručivši: "Dođite meni da kažete da virus ne postoji!"

Nakon sprovedenog istraživanja objavljeno na kojim radnim mestima je najveći rizik od zaraze koronom. 

Stručnjaci već neko vreme upozoravaju na sudar korone i gripa, dr Tiodorović objasnio kako da to sprečimo. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.