Najnovija vest

Ide nabolje! TROJE umrlo, mnogo manje novozaraženih i na respiratorima!

Autor Maja Gašić

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 100  novih slučajeva zaraze. Nažalost, preminule su još tri osobe.

Na respiratorima se trenutno nalazi 68 pacijenata.

U pslednja 24 sata testirano je 7.352, a od početka epidemije ukupno 811.920.

Ukupan broj hospitalizovanih je 1,612, a do sada je od korona virusa u Srbiji preminulo 677 osoba.

U toku dana...

Kineska doktorka Li Meng Jan, koja je pobegla iz svoje rodne zemlje pod pretnjom, tvrdi da je KOVID-19 nastao u vojnoj laboratoriji, a da su Kina i Svetska zdravstvena organizacija najpre prikrivale činjenice o tome da se zaraza širi među ljudima.

"Imamo uslove da virus ne samo kontrolišemo, već i da on nestane iz naše sredine", kazao je u razgovoru za Jutarnji program TVCG naučnik, molekularni biolog Medicinskog fakulteta u Frankfurtu Ivan Đikić.

Kineska kompanija specijalizivana za vakcine "Kansino bajolodžiks" patentirala je prvu potencijalnu vakcinu protiv kovida 19 pod nazivom "Ad5-nCOV", javili su državni mediji pozivajući se na dokumente o zaštiti intelektualne imovine.

Kina je razvila prvu vakcinu protiv korone, ali naučni svet je zabrinut, posebno zbog toga što su klinička ispitivanja su "obavljena" na brzinu, ali malo je dostupnih informacija o efikasnosti i nuspojavama.

Direktor Kliničkog centra Srbije dr Milika Ašanin kaže da smo spremni za dolazak "novog" talasa korone, ali postoji nekoliko situacija koje predstavljaju veliki rizik.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.