Zdravlje

Epidemiolog ima poruku za Beograđane koji putuju u Crnu Goru

Autor Maja Gašić

Dr Branislav Tiodorović ukazao je da postoje i druga mesta na kojima građani mogu da se testiraju na lični zahtev.

Izvor: Rina

Otkako je Crna Gora otvorila granica ze građane Srbije, gužve ispred Instituta Torlak su ovih dana nezapamćene. Juče je i privatna laboratorija počela PCR testiranje na lični zahtev.

"Juče je doneta odluka da se uključi više laboratorija, Imamo 10-ak koje su spremne i u mogućnosti da rade. Svi instituti, zavodi rade takođe. Što se Beograda tiče, vrlo je jasno da Beograđani moraju da se okrenu ka Batajnici gde može da se uradi 2.000 testova, ne samo da ide u Torlak, KCS... Treba zakazivati i obezbediti situaciju da ne mora da se dugo čeka", kaže dr Branislav Tiodorović za jutarnji program RTS.

O tome kakva je epidemiološka situacija u Srbiji, ima li još nekih žarišta, doktor kaže:

"U Vranju se smanjuje broj pacijeneta, skoro je prepolovljen, veći je otpust nego dolazak novih, prvi pregledi kojih je manje su najbolji indikator smanjenja. Imamo povoljniju situaciju u celoj Srbiji", i dodaje da je situacija u Bujanovcu i Preševu još uvek nije stabilna.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.