Zdravlje

DR KON IMA SJAJNE VESTI ZA BEOGRAĐANE!

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije sa konferencije za pres Kriznog štaba Republike Srbije.

Izvor: Printscrenn/RTSPlaneta

Prema poslednjim informacijama, u poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 10.571 uzoraka, od čega je 158 pozitivnih. Nažalost, preminule su još tri osobe.

Na današnjoj konferenciji za pres Kriznog štaba Republike Srbije istaknuto je da epidemiološka situacija ide nabolje, ali da nikako nije vreme za opuštanje.

Možda će vas zanimati

"Poslednjih dana vidimo stabilizaciju, u mnogim gradovima stekli se uslovi za ukidanje vanrednih situacija i na današnji dan i u Kruševcu i Šapcu nije bilo novi slučajeva. Procenat ppozitivnih u Beogradu i Nišu je 1 posto, u Kragujevcu 2 , Noovom Sadu i Kraljevu 3 posto. Ovako je u većini gradova naše zemlje, ponegde postoji iskakanje, na primer u Odžacima, imali smo 6 pozitivnih od 46 testiranih. Vidimo stabilizaciju sa trendom pada za koji se nadamo da će se održati, ali ako striktno poštujemo sve preventivne mere, one si doprinele stabilizaciji", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

"U Beogradu nedvosmsleno i ubrzano se smiruje, vidimo da je ukupni broj 158 zaraženih, što je bilo očekivano zbog vikenda, posebno u Beogradu se uočava manji prvoj prijava na pregled. Kad uzimamo bris od većeg broja ljudi, veći broj je zaraženih. Imamo beogradske opštine gde nemamo nijednoh suspektnog i to je dobro, jasno se vidi da će ići ka smirivanju. Naravno, važno je i dalje korišćenje zaštitne opreme i sprovođenje mera. Rizici i dalje postoje, to je povratak studenatata, turista, pratićemo i poštovaćemo mere", rekao je dr Predrag Kon. 

To znači da je procenat zaraznosti, odnos R0  koeficijent koji govori o tome koliko jedna osoba može da zarazi drugih, drastično pao u odnosu na prethodnu nedelju kada je iznosio 2,7. 

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.