Zdravlje

Dr Darija: Maska nije najvažnija mera zaštite u školama, đacima je obezbeđeno i...

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije sa konferencije za pres Kriznog štaba Republike Srbije.

Prema poslednjim informacijama, u poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 10.571 uzoraka, od čega je 158 pozitivnih. Nažalost, preminule su još tri osobe.

Na današnjoj konferenciji za pres Kriznog štaba Republike Srbije istaknuto je da epidemiološka situacija ide nabolje, ali da nikako nije vreme za opuštanje.

Bilo je govora i i o tome koje maske su najbolje za đake, koji od 1. septembra ponovo krenuti u škole, ali pod nešto drugačijim uslovima.

"Bilo koja maska,  da li hirurška, epidemiološka ili pamučna, prihvatljiva je za učenike. Napominjem i da će organizacija nastave biti takva da će prilikom slušanja nastave biti obezbeđena i fizička distanca" kaže dr Kisić i napominje da postoji još jedna veoma važna stvar kad je reč o zaštiti koju maske pružaju:

"Maska ne predstavlja samo mehaničku prepreku i značajnu zaštitu od drugih lica, već štiti i od dodirivanja nosa, usta, brade, svih mesta odakle može da se prenese virus. Svaka mehanička zaštita koja prekriva ove delove tela predstavlja značajnu prevenciju. Sve maske dolaze u obzir, ali nisu one osnovna zaštitna mere, nego pre svega fizička distanca", napominje dr Kisić.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.