Zdravlje

Dr Đukić: Niko nije pošteđen, u "Mišoviću" je teško obolela trudnica u petom mesecu

Autor Maja Gašić

Govoreći o pacijentima direktor KBC "Dragiša Mišović" kaže da ih trenutno ima 85.

Izvor: YouTube/Novo jutro

Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Vladimir Đukić kaže da tokom najvećeg udara niko nije bio pošteđen.

“Od 12. marta do danas nismo se sakrivali kao neki. Teret borbe protiv korone nisu svi jednako poneli. Neki su delili savete, neki su pokušavali da budu pamenti, a ljudi u „Mišoviću“ rade punih pet i po meseci, kao i u drugim kovid centrima”, naveo je Đukić.

“Već smo imali nesrećno iskustvo vraćanja u kovid sistem, tako da uz maksimalnu opreznost, uz serološko testiranje novoprimljenih pacijenata”, dodao je Đukić i izrazio očekivanje da će „Mišović“ početkom septembra izaći iz kovid sistema.

Kako je istakao, puno očekuje od bolnice u Batajnici, jer će tih 1.000 kreveta značajno da rastereti zdravstveni sistem, da se objedini lečenja, štedi kadar, a da druge bolnice nastave sa normalnim radom.

Đukić je ocenio da će jesen biti sa mnogo manje dramatike. Govoreći o pacijentima zbrinutim u "Mišoviću" kaže da ih trenutno ima 85, među kojima je jedna trudnica u petom mesecu sa dosta ozbiljnom kliničkom slikom, samo dvoje dece.

On je istakao da je situacija znatno bolja.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.