Zdravlje

PREMIJERKA POKAZALA NA LIČNOM PRIMERU: Sami napravite masku, ovako kao ja

Autor Ksenija Jelesijević

Pridruživši se javnoj kampanji sa ciljem sprečavanja širenja korona virusa, premijerka Novog Zelanda Džejsinda Ardern za sebe je sama napravila zaštitnu masku za lice.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pridruživši se javnoj kampanji sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, premijerka Novog Zelanda Džejsinda Ardern za sebe je sama napravila zaštitnu masku za lice.

Na video-snimku koji je objavila na Facebooku, Ardernova se može videti kako od tkanine pravi jednostavnu crvenu masku za lice, koja je u boji Laburističke partije, stranke iz čijih redova dolazi premijerka.

Uspešno se izborivši sa prvim udarom korona virusa, Novi Zeland se potom suočio i sa drugim udarom, zbog kojeg su u najvećem tamošnjem gradu, Ouklandu, ponovo uvedene restriktivne protivepidemijske mere.

Možda će vas zanimati

One će za dva dana biti ublažene, ali će od sledeće sedmice nošenje maski širom zemlje biti obavezno u vozilima javnog prevoza.

Na Novom Zelandu, u zemlji od pet miliona stanovnika, do sada je zabeleženo nešto ispod 1.400 slučajeva kovida 19, a broj preminulih od te bolesti je 22, navodi Rojters.

(Mondo/Tanjug)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU