Zdravlje

DRAMATIČNO UPOZORENJE DR KONA: Daleko smo od povoljne epidemiološke situacije, preklinjem vas poštujte mere!

Autor Ksenija Jelesijević

Apel, zahtev i molba za razumevanje

Izvor: RTS

Daleko smo od povoljne epidemiološke situacije, upozorio je epidemiolog dr Predrag Kon.

Broj koji se testira u Kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa, napisao je on na svom Facebook profilu.

Zbog toga, kako je naveo, mere se moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protivepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture.

Nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati. Postoje, sada već ponovljeni pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od Covid 19 i to uglavnom sa blagim simptomima, rekao je dr Kon.

Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju Covid bolnice moramo zajedno sprečiti, napisao je on i poručio: "Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel, zahtev i molba za razumevanje posebno mladih. Možemo mi to..."

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.