Zdravlje

NAJMOĆNIJI PRIRODNI LEK NA SVETU: Ublažava bolove, upale, štiti kosti, a evo kako se pravi!

Autor Nataša Petrović

Kada ga probate, uvek ćete ga imati pri ruci!

Najčešći problemi sa kojima se suočavamo tokom leta su bolovi u zglobovima i mišićima koji se javljaju zbog povećane fizičke aktivnosti, ali i suva koža, zbog znojenja i štetnog UV zračenja.

Rešenje za oba problema možete da nađete u jednom, domaćem leku – losionu sa magnezijumom.

Magnezijum učestvuje u više od 300 hemijskih procesa u telu, tako da je jasno da je jako važan za normalno funkcionisanje organizma – on utiče na zdravlje kostiju, nivo energije, podstiče brže zarastanje rana, ublažava upale, poboljšava cirkulaciju, pospešuje apsorpciju vitamina D, snižava rizik obolevanja od dijabetesa...

S obzirom na to da ga mnogi ne unose dovoljno kroz ishranu, jednostavan način da telu obezbedite dovoljno ovog minerala je kroz kožu. U tome će vam pomoći domaći losion, a evo kako da ga napravite, prema receptu doktora Normana Šelija.

Potrebne su vam tri kašike ključale vode i pola šolje magnezijum hlorida. Jednostavno pomešajte ova dva sastojka i nanesite losion na kožu!

Ukoliko na nekom mestu osećate bolove u kostima, zglobovima ili mišićima, utrljajte losion i vrlo brzo ćete osetiti olakšanje.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi