NAJNOVIJE INFORMACIJE

NOVE BROJKE JOŠ GORE NEGO JUČE: Troje preminulo, veliki broj zaraženih!

Autor Nataša Petrović

Najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 96 novozaraženih među 10.833 uzorka, a preminule su još tri osobe. 

Na respiratorima se u ovom trenutku nalazi 39 pacijenata. 

Od početka epidemije u Srbiji je zaražena 31.772 osoba, a broj preminulih se popeo na 721. 

NAJVAŽNIJE INFORMACIJE O KORONA VIRUSU

* Svi ćemo se zaraziti, pre ili kasnije 

Dr Danica Grujičić nakon preležane korone poručuje da ćemo se "svi ćemo se zaraziti, pre ili kasnije", te da je zato važno da naučimo da živimo sa virusom. 

"Bitno je na vreme prepoznati simptome, slušati preporuke, mirovati, apsolutno ograničavanje bilo kakvih fizičkih aktivnosti, to je agens koji sistemski zahvata ljudski organizam. Mi moramo naučiti da živimo s kovidom i slušati stručnjake", poručila je dr Grujičić.

Ona je otkrila i da li će biti trećeg talasa epidemije. 

* U septembru pred nama tri izazova

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović poručio je da su jučerašnje brojke stabilizacija, ali i opomena, a istakao je i da nas u septembru očekuju tri glavna izazova. 

U septembru će biti izazov što u jednom vremenskom periodu imamo povratak ljudi sa letovanja, naše ljude koji su za septembar ostavili da idu na letovanja, dalje otvaranje granica, mada ga ne očekujem tako brzo, to bi bio prevashodni problem u septembru. Moramo da obratimo veliku pažnju na školstvo, zdravstveni sistem je spreman, imao je mali predah i mislim da ćemo ući spremni u jesenji period".

* Ruska vakcina efikasna i bezbedna

Vodeći međunarodni naučni časopis "Lanset" objavio je rezultate kliničkih ispitivanja prve u svetu vakcine protiv virusa korone "Sputnjik V" i naveo da je ta ruska vakcina, ne samo efikasna u borbi protiv ove virusne infekcije, već i bezbedna.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.