NAJNOVIJA VEST

DANAS BOLJE! Manji broj zaraženih i na respiratorima, dvoje preminulo

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema poslednjim informacijama, do 15h 5. septembra u Srbiji je potvrđeno još 77 slučajeva zaraze korona virusom. U poslednja 24 sata testirano je 7.848 osoba.

Nažalost, preminulo je još dvoje.

Na respiratorima je 38.

U Srbiji je do sada  ukupno 31.849 potvrđenih slučajeva kovid 19.

Hospitalizovano je 489 osoba, a otpušteno je 75 pacijenata.

Ukupan broj preminulih je 723.

Procenat srmtnosti u ovom trenutku iznosi 2.27%

NAJVAŽNIJE VESTI DANA O KORONI

* Vakcina protiv korone u Srbiji

Kineska Nacionalna biotehničke grupacija (CNBG) i kompanija Sinovak (Sinovac Biotech Ltd.) saopštile su da je još zemalja, među kojima je i Srbija, pristalo da učestvuje u trećoj fazi kliničkih ispitivanja njihovih vakcina protiv koronavirusa.

* Problem u Beogradu

"Nije Jagodina samo problem. Pogledajmo šta se dešava na splavovima u Beogradu, na skupovima, dečji hor bio je prikazan na TV...", apelovao je dr Tiodorović na stanivništvo da se pridržava mera.

* Karantin za povratnike s letovanja

Član Kriznog štaba govorio je o trenutnoj situaciji u zemljama regiona i na Mediteranu, kao i na šta treba obratiti pažnju.

* Drugačija proslava krsnih slava

"Uskoro će krenuti sezona obeležavanja slava. Može da se slavi, ali sa malim brojem ljudi i uz poštovanje mera", kaže dr Tiodorović.

* Koliko traju antitela

“Prateći obolele od korona virusa, došli smo do zaključka da se antitela na novi virus zadržavaju mnogo duže u krvi od tri meseca”, kaže Marija Gnjatović, istraživač u Institutu za primenu nuklearne energije (INEP).

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.