Zdravlje

DR KON JE LJUT ZBOG JAVNOG PREVOZA: To je svesni bojkot, nedopustivo je!

Autor Maja Gašić

Dr Kon istakao je da se i dalje primećuje nepoštovanje mera

Član Kriznog štaba, dr Predrag Kon istakao je još jednom da je situacija u Srbiji nesigurna, ali kaže ako  dočekamo oktobar bez povećanja, na dobrom smo putu.

"Ako ostane ovako, prihvatljivo nisko, onda smo već u novoj sezoni, sezoni vakcinacije protiv gripa, za koju treba da se pripremimo. Prvi pokazatelji sa južne hemisfere su dobri, ali to su posledice nošenja maski ", naveo je Kon.

Kon je istakao da se u dobrom delu Srbije epidemiološke mere uopšte ne poštuju, navodeći da je reč o ljudima koji su na odmoru, koji uopšte ne nose maske i borave u velikom broju na određenim prostorima.

"Bitno je da naglasim da su javna prevozna sredstva potpuno nedopustiva mesta za nepoštovanje mera. Ne treba blagonaklono gledati na one koji u prevozu ne nose na maske. To je javni, svesni bojkot epidemioloških mera. Na njih se ugledaju srednjoškolci. Ako bismo njih prodobili... Stariji se pridržavaju, ali ima 10-15 odsto onih koji bojkotuju mere", kaže dr Kon.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.