Zdravlje

ISPOVEST "NULTOG" PACIJENTA U SRBIJI: Igor ni šest meseci posle korone ne može normalno da diše!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Igor Đantar, prvi pacijent kod kojeg je potvrđena korona u Srbiji, otkriva kako se sad oseća!

Izvor: Pink

Igor Đantar (43), privrednik iz Bačke Palanke, ispričao je za domaću štampu kako je izgledala njegova borba sa korona virusom.

Igor je prvi pacijent kod kojeg je registrovana infekcija koronom još 6. marta, a kaže da i dan-danas oseća posledice.

"Prošlo je šest meseci otkada sam zaražen, ali još uvek nisam idealnog zdravlja. Imam probleme sa plućima, brzo se zamaram i teško dišem. Do pre dve nedelje, osećao sam teške posledice. Dugačak je, strašno, bio moj put do oporavka, nisam ni sanjao da mali virus može da napravi toliko problema u organizmu," rekao je on.

"U bolničkom krevetu shvatio sam da je sve osim zdravlja nevažno. Nisam mogao da ustane iz kreveta, deset dana nisam mogao da jedem, smršao sam, a pre toga sam trenirao i bio u punoj snazi. Apelujem na sve da poštuju mere," rekao je on.

Đantar je u bolnici proveo skoro mesec dana. Prvo je imao teži oblik upale pluća, prebačen je na intenzivnu negu, a uspeo je, kako kaže, da izbegne respirator.

"Jezive scene sa intenzivne mi se stalno vraćaju. Najgorih sedam dana mog života. Jedne noći sedela je doktorka sa mnom, bodrila me, hrabrila, govorila da dišem i izdržim. I dan-danas me lekari zovu da pitaju kako sam," rekao je on.

"Jednog dana imaš sve, a drugog ništa. Danas sam srećan što ponovo mogu da radim, da šetam, da uživam u životu," rekao je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Kurir)

Tagovi