Kakva su predviđanja?

"PRIPREMAMO SE ZA NAJLOŠIJI SCENARIO": Dr Janković upozorio na mogući porast broja obolelih

Autor Maja Gašić

Imunolog ističe da je rano za proslavu "pobede" nad koronom, jesen tek dolazi...

Izvor: Pink

Imunolog doktor Srđa Janković izjavio je da je, iako je smanjen broj novootkrivenih slučajeva zaraze korona virusom, rano govoriti da li je taj trend čvrst i ponovio da nema opuštanja.

Komentarišući izgradnju novih kovid bolnica, dr Janković je za TV Pink rekao da kapaciteti moraju da budu spremni za sve.

"Ne znamo kako će jesen teći, nadamo se da neće biti pogoršanja, ali to niko ne zna. Moramo da sprovodimo sve prventivne mere i moramo da se pripremao za najlošije scenarije", istakao je Janković.

On je dodao da se spremamo za što bolje funkcionisanje ukoliko dođe do povećanja broja obolelih.

Povodom početka školske godine i trenutne situacije u školama, Janković ističe da se pojavljuju sporadični slučajevi oboljevanja dece u školama i dodaje da, ako se poveća broj zaraženih, postoji jasan protokol.

"Škole za sada dobro stoje. Ako dođe do oboljevanja u školi, dete se testira u domu zravlja, roditelj se obraća lekaru, a ukoliko se potvrdi da je korona, deca koja su bila u kontaktu idu pod nadzor. U slučaju da je dvoje dece zaraženo u razredu, onda ceo razred ide na online nastavu", rekao je dr Janković.

Mondo/Tanjug

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.