Nema opuštanja

NEMOJTE DA DOZVOLITE DA SE POVEĆA BROJ MRTVIH, SPROVODIĆEMO MERE: Dr Kon nije zadovoljan!

Autor Maja Gašić

"Nemojte da čekamo da ponovo počnu da se pune bolnice", upozorio je epidemiolog.

Izvor: Printscreen/RTS

Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da se građani i dalje opuštaju zbog pada broja registrovanih slučajeva i da bez obzira na sve apele i dalje se sasvim ne poštuju mere. Nemojte da čekamo da ponovo počnu da se pune bolnice i povećava broj umrlih, pa da onda počnemo da sprovodimo mere, to smo već jednom videli, poručio je Kon.

Predrag Kon je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da posledice nepoštovanja mera na kraju vode ka punjenju bolnica, respiratorima i, nažalost, u smrtne ishode.

"Nemojte da čekamo da ponovo počnu da se pune bolnice i povećava broj umrlih, pa da onda počnemo da sprovodimo mere, to smo već jednom videli", ističe Kon.

Ističe da je prema izveštajima jasno da ima i kažnjavanja građana, ali da nije važna kazna koliko efikasna kontrola.

Naglašava da je bitno da stigne do svesti građana koliko je važno poštovanje mera.

"Kinezi su nam stvarno izuzetan primer, oni četiri meseca nemaju nijedan smrtni slučaj, a tako mnogoljudna zemlja, a 23 dana nemaju nijedan novi slučaj. Moguće je isključivo ovim merama", poručuje Kon.

Mondo/RTS

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.