Zdravlje

ODBEGLA TEORETIČARKA ZAVERE PRETI "U PRAZNO": Razotkriću sve!

Autor Maja Gašić

Virusološkinja koja je označena kao "uzbunjivačica" zbog teorija o navodnom veštačkom poreklu korone, ponovo "diže galamu".

Izvor: Youtube/Fox News

Kineska doktorka, koja je pobegla iz svoje rodne zemlje pod pretnjom, navodno zbog "istine" o poreklu korona virusa, ponovo se oglasila.

Li Meng ne odustaje od teorije da su izveštaji da je korona virus nastao na pijaci u Vuhanu "dimna zavesa“, a najavljuje i da će objaviti izveštaj koji će otkriti da je virus stvorio čovek.

"Ovaj virus nije iz prirode. Dolazi iz laboratorije u Vuhanu. Sekvenca genoma je poput otiska ljudskog prsta i na osnovu toga se mogu identifikovati ove stvari. Ovi dokazi će otkriti ljudima zašto je virus došao iz laboratorije u Кini, zašto su ga oni napravili", ispričala je teoriju od koje ne odustaje, uprkos naučnim činjenicama koje je pobijaju.

"Izbrisali su sve moje podatke, a takođe su rekli ljudima da šire glasine o meni, da sam lažov, da ne znam ništa... Pokušaće da kontrolišu moju porodicu i prijatelje", kaže doktorkas koja je označena kao uzbunjivačica u SAD.

Li Meng kaže da se radi o "zataškavanju epskih razmera", ali bez dokaza koji potkrepljuju njene teorije.

Njene teorije pobijene su od strane Svetske zdravstvene organizacije koja ima čvrst stav da je virus potekao sa pijace u centralnom kineskom gradu Vuhan, kao i da je sa slepog miša, verovatno posredstvom neke druge životinje (pangolinija) prešao na čoveka.

"Pijaca je imala ulogu u događaju, to je jasno, ali kakvu ulogu ne znamo, da li je bila izvor ili pojačavajući efekat ili samo slučajnost da su neki slučajevi otkriveni u i oko te pijace", izjavio je dr Peter Ben Embarek, stručnjak SZO za bezbednosti hrane i zoonotičke viruse koji prelaze sa životinja na ljude.

Nijedan javni dokaz nije povezao epidemiju sa laboratorijom u Vuhanu i naučnici su rekli da je korona virus razvijen u prirodi.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.