Zabrinjavajuće!

U CRNOJ GORI 25 PUTA VEĆI RIZIK OD ZARAZE: Dr Kisić iznela zabrinjavajuće podatke!

Autor Nataša Petrović

Dr Darija Kisić Tepavčević iznela zabrinjavajuće podatke o Crnoj Gori!

Izvor: Rina

Već danima unazad se govori o tome koliko je ozbiljna epidemiološka situacija u Crnoj Gori, ali uprkos tome, tamo letuje veliki broj naših građana. Krizni štab je zato doneo nove mere koje podrazumevaju zdravstveni nadzor, a dr Darija Kisić Tepavčević je na konferenciji za medije iznela zabrinjavajuće podatke o komšijskoj zemlji. 

"Rizik obolevanja onih koji su otišli u Crnu Goru još je veći nego prethodne nedelje. Trenutno je 25 puta veći rizik obolevanja na području Crne Gore u odnosu na našu zemlju, a kada je reč o mortalitetu, 14 puta je gore nego u našoj zemlji. U ovom momentu 229 hospitalizovanih ima u Crnoj Gori, kod nas 331, a znamo koliko je višestruko veća populacija u našoj zemlji. U ovom momentu rizik za hospitalizaciju u je osam puta veći na području Crne Gore u odnosu na našu zemlju. To su pokazatelji koji nam ukazuju na to da se ovaj virus i ova razlika u rizicima obolevanja i umiranja sve više povećava ukoliko se poredimo sa našom susednom zemljom, u kojoj boravi značajan broj naših građana", rekla je dr Kisić Tepavčević.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.