Ne sme da se dešava!

DOGODILO SE ONO NA ŠTA JE KRIZNI ŠTAB UPOZORAVAO: Porodica bila na letovanju u CG, pa "unela" koronu u beogradski vrtić?

Autor Maja Gašić

Situacija na koju su upozoravali srpski epidemiolozi.

Izvor: Mondo


Pod nadzorom je svih 15.000 ljudi koji su se vratili s letovanja iz zemalja koje su kovid rizične – Crna Gora, Hrvatska i BiH, a među kojima ima i pozitivnih na kovid 19, upozorio je juče epidemiolog Predrag Kon i najavio da će nadzor biti i za naše ljude koji žive i rade u inostranstvu kad počnu da dolaze za slave i Novu godinu.

Ali i mimo toga, jedan otac je nekoliko dana dovodio dete u vrtić “Oblačak” na Zvezdari u Beogradu iako je imao temperaturu, pa se ispostavilo da je zaražen. Porodica je došla s letovanja iz Crne Gore.

Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak naveo je da je otac s povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je tokom vikenda i potvrđena korona.

"Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno", istakao je Gak i dodao da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore s odmora, da je otac već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali da su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.