Najnovija vest

ODLIČNE VESTI! Danas bez preminulih, stabilan broj zaraženih

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Prema posledenjim informacijama do 15h 22. septembra, u Srbiji je potvrđen još 61 novi slučaj korone.

Na respiratoru su 23 osobe.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.814 osoba.

Ukupan broj preminulih je 743.

Najnovije informacije o epidemiji u zemlji i svetu...

*Simptomi i antitela

Svi putem PCR testa pozitivno testirani sa antitelima su imali kašalj, kao i gubitak čula ukusa i mirisa, osećali su umor i imali temperaturu kao dalje simptome. Oni koji nisu stvorili antitela samo su, kako se navodi, ukazivali da su osećali prehladu, bez glavnih simptoma korona virusa.

* Korona u vrtićima

Jedan otac je nekoliko dana dovodio dete u vrtić “Oblačak” na Zvezdari u Beogradu iako je imao temperaturu, pa se ispostavilo da je zaražen. Porodica je došla s letovanja iz Crne Gore.

* Deca neće primiti vakcinu

Švedska vlada neće preporučivati vakcinu protiv korona virusa mlađima od 18 godina. Deca virus prenose na ograničeni način tako da im vakcina nije potrebna, smatraju švedski eksperti.

* Zabrinjavajuća situacija u Užicu

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano osmoro pacijenata, troje je na intezivnoj nezi, od kojih je dvoje na respiratoru.

* Korona u OŠ u Vranju

U jednoj od osnovnih škola u Vranju kod dva nastavnika potvrđeno je prisustvo virusa korona, objavio je portal Južne vesti, pozivajući se na gradski Zavod za javno zdravlje.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.