Dok u većini zemalja epidemija jenjava...

KORONA RAZARA REGION: Nikad više umrlih u jednom danu, situacija alarmantna!

Autor Maja Gašić

Situacija u susednoj Bosni i Hercegovini je više nego dramatična.

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 časa zaraza korona virusom potvrđena je kod 80 novozaraženih, a preminulo je 12 osoba, osam u Federaciji BiH i četiri u Republici Srpskoj. U Federaciji BiH na korona virus registrovano je 49 novih slučajeva od testiranih 684 uzorka, u Republici Srpskoj 30 od testiranih 438 uzoraka i u Brčko distriktu jedan slučaj.

U Federaciji BiH novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

U RS je i dalje najveći broj novozaraženih iz Banjaluke, 12 osoba, a novi slučajevi potvrđeni su i u Zvorniku, Palama, Istočnoj Ilidži, Laktašima, Tesliću, Bijeljini, Kneževu, Kozarskoj Dubici i Modriči.

Od početka pandemije korona virusa u BiH je registrovano 26.999 obolellih, od bolesti se oporavilo 21435 osoba, dok su preminule 833 osobe.

Mondo/Tanjug

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.