Zdravlje

KUĆNO REŠENJE ZA ČEST PROBLEM: Uklonite masno tkivo pomoću sastojaka koje imate kod kuće!

Autor Nataša Petrović

Ne morate da idete pod noć, pokušajte da problem rešite na ovaj način!

Masna tkiva koja se pojavljuju na koži zapravo su naslage holesterola. Ponekad ih je potrebno ukloniti hirurški, ali to nije uvek preporučljivo jer mogu ostati i ožiljci, a sigurno ne želite da rizikujete ukoliko se masno tkivo nalazi na licu, recimo.

Uostalom, zašto biste išli pod nož, ako ne morate? Masno tkivo možete da uklonite pomoću namirnica koje sigurno imate kod kuće, ali treba da imate jednu stvar na umu. Ove masne naslage mogu da budu posledice i nekog zdravstvenog problema, poput povišenog holesterola ili dijabetesa, tako da vredi da odete kod lekara i proverite stanje.

U međuvremenu, evo kako da se na prirodan način rešite masnog tkiva.

Zdrobite nekoliko čenova belog luka, kako biste dobili gustu pastu i stavite na problematično podružje Odozgo stavite gazu, a ukoliko se masno tkivo nalazi negde na licu, zatvorite oči da biste izbegli peckanje i plakanje. Beli luk držite na zahvaćenom području oko 10-15 minuta, a zatim kožu isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte nekoliko dana uzastopno.

Umočite komad vate u jabukovo sirće i držite na masnom tkivu oko pola sata, pa isperite mlakom vodom. Ukoliko se odlučite za ovaj način uklanjanja masnog tkiva, ponavljajte postupak nekoliko dana zaredom po jednom dnevno.

I kora od banane može da pomogne! Odrežite mali komad kore i unutrašnji deo stavite na problematični deo kože. Preko zalepite flaster i ostavite koru da deluje preko noći, a ujutru isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak jednom dnevno.

Masno tkivo možete da tretirate i ricinusovim uljem, i to tako što ćete ga naneti samo na problematični deo kože pomoću štapića za uši. Najpre ulje blago umasirajte u kožu, a zatim ga nanesite još jednom, bez masiranja i ostavite da deluje preko noći. Ujutro isperite kožu mlakom vodom, postupak ponavljajte svakog dana.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.