NAJNOVIJE INFORMACIJE

BOLJE NEGO JUČE, ALI KORONA SE NE PREDAJE: Jedna osoba preminula, manje zaraženih

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema najnovijim informacijama, u poslednja 24 časa u Srbiji su zaražene još 73 osobe od 6.661 testiranog uzorka, a nažalost, korona virus je odneo još jedan život. 

Na respiratorima se trenutno nalaze 23 pacijenta.

Od početka epidemije registrovano je ukupno 33.663 zaraženih korona virusom, a broj preminulih je 751.

Poslednje informacije o korona virusu u Srbiji i svetu 

* Održana sednica Kriznog štaba

Danas je održana još jedna sednica Kriznog štaba, a pre završetka sednice, u medijima se pisalo o mogućem novom zatvaranju Beograda.

Međutim, kasnije je saopšteno da zatvaranja ipak neće biti

* Pogoršanje u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da se epidemija korona u Beogradu "malo razbuktava", a da opasnost predstavlja to što novi slučajevi nisu u "klasterima" već su "razuđeni" širom grada.

* Korona virus u srpskom gradu posle 38 dana

Ovaj podatak dokaz je da ne smemo da se opustimo! Posle 38 dana bez korona virusa, u Gornjem Milanovcu ponovo registrovana zaraza. 

* PCR test na lični zahtev od sada može da se zakaže elektronski

Na portalu eUprava od danas je omogućeno elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev, saopšteno je iz Kancelarije za informacionu tehnologiju i elektronsku upravu Vlade Srbije. 

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se građani registruju na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.