Problem rešen vrlo lako!

PROBLEMI SA POTENCIJOM? Iznenađujući razlog zbog čega vas "vršnjak" izdaje u krevetu, a rešenje vam je "pred nosom"!

Autor Maja Gašić

Činjenica je da se šanse za pojavu erektilne disfunkcije povećavaju sa starošću, iznenađuju i podaci da ovaj problem sve češće pogađa i mlađe muškarce.

Izvor: YouTube/Scenes Kuch Aise Hain

Jedna od najčešćih predsrasuda kada je reč o erektilnoj disfunkciji, jeste da pogađa isključivo starije muškarce, tačnije one starije od 50 godina. 

Činjenica je da se šanse za pojavu erektilne disfunkcije povećavaju sa starošću, ali iznenađuju podaci da se ovaj problem sve češće javlja i kod mlađih muškaraca. 

Prema studiji koju je sproveo "Journal of Sex Medicine", iskustva sa erektilnom disfunkcijom ima oko 26 odsto muškaraca mlađih od 40 godina.

Prema rečima Majkla Ajzenberga, lekara i hirurga muške reproduktivne medicine iz Stenford medicinskog centra, ranije se smatralo da su psihički uzroci ti koji dovode do erektilne disfunkcije u mlađoj dobi.

Međutim, pokazalo se da se i na njih odnose svi faktori rizika za pojavu erektilne disfunkcije kao i kod muškaraca starije životne dobi, a to su gojaznost, dijabetes, visok krvni pritisak, visok holesterol, pušenje, kao i neki fiziološki faktori.

Ono što iznenađuje jeste još jedan razlog koji je naveden kao uzročnik obvog problema. Zapravo, loši zubi mogu biti razlog zbog čega vas vaš "vršnjak" izdaje u spavaćoj sobi...

Prema tajvanskom istraživanju, kod muškaraca sa erektilnom disfunkcijom uočena je čak za 79 odsto veća verovatnoća da imaju dijagnozu hronične parodontalne bolesti, u odnosu na one koji nemaju ovaj problem.

Istraživanja sugerišu da loša dentalna higijena može da uzrokuje prodiranje štetnih bakterija u krvotok, tako utičući na protok krvi i  ometajući njenu cirkulaciju u penisu, što za posledicu ima impotenciju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi