Zdravlje

ČEKA LI NAS POOŠTRAVANJE MERA? Korona eksplodirala kod "komšija", a evo šta kaže dr Tiodorović

Autor Nataša Petrović

Da li će biti uvođenja novih mera kako bi se sprečilo prelivanje korona virusa iz komšilkuka? Evo šta kaže dr Tiodorović!

Izvor: Prva

Dok je epidemiološka situacija u Srbiji poslednjih dana stabilna i relativno povoljna, u susedstvu se beleže ogromne brojke, a Crna Gora je trenutno prva u Evropi po broju obolelih na 100.000. Opasnost od prelivanja svakako postoji, a dr Branislav Tiodorović je u Jutarnjem programu TV Prva otkrio da li nas očekuje uvođenje novih mera.

"Oko nas u susedstvu ima velikog povećanja, može doći do prelivanja, zato se mora razmišljati i o pooštravanju mera. Za sada mislim da ne treba pooštravati, ali treba jača kontrola, da niko u zatvoren prostor ne može da uđe bez maske, da na otvorenom održavamo odstojanje od dva metra, da budemo disciplinovani i očuvamo povoljnu situaciju što duže, da bi situacija bila bolja i kasnije", poručio je.

On je istakao da rizik ne možemo potpuno da eliminešmo, ali možemo da ga smanjimo na najmanju moguću meru.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.