Najnovija vest

I DALJE LOŠE: Korona ne posustaje, i dalje veliki broj zaraženih, jedna osoba preminula

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama, do 15h 7. oktobra, u Srbiji je potvrđen još 121 novi slučaj zaraze korona virusom. Nažalost, još jedna osoba je preminula.

Na respiratoru je 20.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.700 osoba.

Ukupan broj preminulih je 758.

Poslednje o korona virusu u Srbiji i svetu

* Nova mera

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, a posebno u Beogradu, uvedena je nova mera - svi ugostiteljaski objekti, pa i oni sa baštama, radiće do 23 sata. mera stupa na snagu od sutra.

* Korona "iz prve ruke"

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić gostovala je u jutarnjem programu na TV Prva, tema je bila trenutna epidemiološka situacija, onkološki pacijenti, a govorila je i o svom iskustvu sa koronom.

* 5 "tempiranih bombi"

Srpski Krizni štab upozorava na dolazak trećeg talasa i pogoršanje epidemiološke situacije ako se mere ne budu poštovale i ako ne budemo disciplinovani, a neka mesta i situacije su posebno "kritični".

* Uspeh kineske vakcine

Prva faza kliničkih ispitivanja kineske eksperimentalne vakcine protiv korona virusa, koju je razvio Insitut za medicinsku biologiju pri Kineskoj akademiji medicinskih nauka, potvrdila je njenu bezbednost.

* Crni rekord u Sloveniji

U Sloveniji je u proteklih 24 časa zabeležen novi dnevni rekord broja novozaraženih od korona virusa, koji iznosi 356.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.