Korona ne posustaje

NAJCRNJI DAN U CRNOJ GORI: Najveći broj preminulih od početka epidemije!

Autor Nataša Petrović

Najnovije vesti o korona virusu u Crnoj Gori!

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata devet osoba preminulo od posledica korona virusa, što je najviše od početka pandemije.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 534 uzorka na novi korona virus od kojih je 181 bio pozitivan.

U Crnoj Gori od početka juna preminule su 202 osobe, od početka godine umrlo je 211 ljudi od posledica kovid 19 infekcije.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 3.919.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 14.050.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić rekao da je za očekivati da u narednom periodu dođe do veće smrtnosti.

"Različite su naučne pretpostavke koje potkrepljuju ovu sumnju. Jedne se vežu za vitamin D koji dobijamo tokom sunčanih dana, čega će biti sve manje. Drugi problem koji stupa je zagađenost vazduha. Za očekivati je i da taj problem dovede do povećanje smrtnosti. A treći problem je koinfekcija, tj. spoj sezonskog gripa i korona virusa. Sve zajedno, nažalost, situaciju ne čini dobrom", rekao je Begić.

Na bolničkom lečenju su 303 osobe a kako je danas saopšteno na koneferenciji za novinare, za sada ne postoji potreba za otvaranjem privremenih bolnica.

(MONDO/Beta)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.