NAJNOVIJE INFORMACIJE

DRAMATIČAN SKOK BROJA ZARAŽENIH: Stanje u Srbiji se pogoršava, jedna osoba preminula

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Do 14. oktobra u 15 časova registrovano je još 245 zaraženih među 6.428 testiranih, a nažalost jedna osoba je preminula.

Na respiratorima se trenutno nalaze 22 pacijenata, a trenutno je hospitalizovan 351 pacijent, a samo za dan je hospitalizovano 80, što je najviše od 2. septembra.

Od početka epidemije preminulo je ukupno 768 osoba, a ukupan broj zaraženih je 35.251. Testirana su 1.213.404 uzorka.

Najveće žarište i dalje je Beograd, gde je danas registrovano 84 zaraženih, a slede Kragujevac i Valjevo sa po 23 zaražena. Na trećem mestu danas je Niš sa devet novozaraženih, sledi Vranje sa sedam, Novi Sad i Kruševac sa po šest, Vrnjačka Banja pet, Bor, Ćuprija, Aleksandrovac i Prijepolje sa po četiri. 

TEME DANA U VEZI SA KORONA VIRUSOM

* Skoro petina Srba preležala koronu

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je deo građana već preležao koronu tako da "određeni imunitet već postoji", da Krizni štab za borbu protiv ove bolesti, čiji je član, procenjuje da to iznosi "između 15 i 20 odsto", ali i da bi to bi "trebalo izmeriti".

* U novembru nas očekuje užas

Profesor Goran Belojević koga nazivaju srpski "dr Maserati" rekao je jutros da nas u novembru očekuje užas jer će se sudariti korona i grip! 

Govoreći o narednim nedeljama rekao je da nas ne očekuje treći talas, nego veliki udar, te da će posebno teško biti u Beogradu.

"Beograd je aglomeracija, najveći grad sa dva miliona ljudi i ogromnim brojem mladih. Očekujte, realno, da će u Beogradu biti teško. U regionu je još gore, ali ne možemo mi da se izdvojimo iz regiona," rekao je on.

* Region gori

U čak tri zemlje regiona danas je oboren crni korona rekord! U Hrvatskoj je registrovano rekordnih 748 zaraženih, u Sloveniji 707 što je takođe rekord za tu zemlju, a i BiH beleži najveći broj do sada - zaraženo je 476 osoba, a čak 11 je preminulo! 

Crna Gora i dalje ima najveći procenat aktivno obolelih - 634 na 100.000 stanovnika. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.