Upozorenje i apel!

DR KON UPUTIO HITNU PORUKU BEOGRAĐANIMA: Od vas sve zavisi!

Autor Maja Gašić

Epidemiolog dr Kon obratio se svojim sugrađanima preko društvenih mreža.

Izvor: Pink

Do 14. oktobra u 15 časova registrovano je još 245 zaraženih među 6.428 testiranih, a nažalost jedna osoba je preminula.

Na respiratorima se trenutno nalaze 22 pacijenata, a trenutno je hospitalizovan 351 pacijent, a samo za dan je hospitalizovano 80, što je najviše od 2. septembra.

On je danas izjavio da se očekuje da će tokom narednih dana doći do porasta broja obolelih u Beogradu, kao i da misli da će ukupan broj zaraženih u celoj Srbiji biti oko 200 inficiranih dnevno.

Članovi Kriznog štaba ističu da je od ključne važnosti da se virus što više uspori, kako bi se sprečilo dalje zaražavanje i alarmantna situacija u kojoj se nalazi većina zemalja u regionu. Tim povodom, Kon je na Facebooku uputio poruku svim Beograđanima, jer je broj novozaraženih i dalje najveći u prestonici.

“Ako Beograd uspori virus, usporiće ga i Kragujevac i Valjevo!!! Čuvajte zdravlje, poštujte mere, držite distancu, perite često ruke i dezinfikujte ih što češće”, poručio je Kon.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.