Zdravlje

Jedite za mišićnu definiciju

Autor Men'S Health

Jedite za mišićnu definiciju

09:00 Doručak
“Nemojte da jedete čim se probudite”, kaže persolnalni trener Daks Moj.”Ukoliko to odmah učinite spustićete nivo kortizola: a on mora da bude na visokom nivou, jer je neophodan za bolje odmaranje vaših mišića”.

Kada budete doručkali, najbolje masti su iz ribe može skuše, a avokado je dobar za rast mišića.

11:00 Užina
Konzerva tune sa pasuljem polako će oslobađati vaše proteine i dodatna vlakna. Uz ovo može te da dodate i balzamiko sirće. “Ovako ćete biti siti, a i smanjićete žellju za brzom hranom”, kaže Daks.

13:00 Ručak
Ćuretina nije samo namirnica sa niskim sadržajem masti. “Ona je puna leucina”, kaže nutricionista Met Lovel. “Ova amino kiselina stimuliše insulin, povećava rast mišića, naravno usled teških treninga.” Servirajte ćuretinu sa spanaćem i grožđicama kako biste dobili malo energije pre treninga.

15:00 Užina
Sada je vreme za jedan proteinski šejk.

19:00 Večera
“Zaboravite na pravilo “bez ugljenih hidrata posle šest”, to je jednostavno čista glupost.”, kaže Daks.”Ugljeni hidrati vam pomažu da zaspite, što je veoma bitno kada trenirate”. Sada je vreme za bareni krompir sa šniclom. Govedina je izvor amino kiselina, koja će vam pomoći da se oporavite.

21:00 Užina
Završite dan grčkim jogurtom. Kazein protein će raditi sa govedinom kako bi hranio vaše mišiće tokom cele noći. Dodajte malo i badema za ukupno 3,500 kalorija dnevno, ali nemojte da preskačete trening.