Zdravlje

NAJNOVIJE OTKRIĆE NAUČNIKA UZBURKALO CEO SVET: Razbijen najveći mit o koroni, u koji svi verujemo od početka pandemije!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Naučnici analizirali podatke iz više zemalja i to utvrdili!

Verovanje da korona virus više pogađa muškarce i kod njih u većem broju slučajeva izaziva smrtni ishod uvreženo je od početka pandemije virusa kovid 19.

Ali, sada naučnici kažu da to nije istina!

Analizirani su podaci u Evropi, Australiji i Novom Zelandu i utvrđeno je da muškarci i žene od virusa umiru u približnim procentima, te nema osnova za tvrdnju da korona teže pogađa muškarce.

Još u aprilu, Kraljevski koledž u Londonu objavio je da su žene u manjem riziku da umru od korone, ukoliko je dobiju, dok je drugo britansko istraživanje utvrdilo da žene imaju 59 odsto manje šansi da umru od korone, od muškaraca.

Na Kraljevskom koledžu sada je sprovedena nova studija, koja je utvrdila da brojke ne podržavaju prethodne tvrdnje.

Moguće je, međutim, priznaju autori studije, da su žene češće smeštane u staračke domove gde su umirale, zbog čega su i njihove smrti zavedene u većem broju.

Naučnici takođe navode da je ograničeno testiranje u prvom naletu pandemije značilo da mnogi slučajevi među muškarcima nisu utvrđeni.

Najgore su, navode autori studije, prošli Španija, Engleska i Vels, kada je u pitanju broj "suvišnih" smrti od korone. U Španiji je taj broj "skočio" za 38 odsto, dok je u Engleskoj i Velsu povećan za 37 odsto.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi