Zdravlje

TRI GRADA U KOJIMA JE SITUACIJA RIZIČNA: 40% novozaraženih je iz Beograda, ali preti opasnost iz još 2 grada!

Autor Nataša Petrović

Najveći broj novozaraženih je iz Beograda, što je i očekivano zbog broja stanovnika, ali opasnost preti iz još dva grada!

Prema najnovijem preseku, u Srbiji je zaraženo još 265 osoba, a dve su preminule. Od tog broja novozaraženih čak 40 odsto, odnosno 106 osoba je iz Beograda. Međutim, situacija je ozbiljna u još dva grada.

U Zaječaru je na osnovu 29 obrađenih uzoraka danas registrovano osam pozitivnih na virus korona, objavljeno je na sajtu grada.

Kako se navodi, od tog broja šest osoba je muškog i dve osobe ženskog pola, starosti izmedu 29 i 75 godina.

Na sajtu se navodi da će Štab za vanredne situacije, ukoliko se nastavi takav trend broja zaraženih kao i nepoštovanje propisanih mera, razmotriti pooštravanje mera i kažnjavanje prekršioca shodno zakonu i odlukama republičkog Kriznog štaba.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Kraguj" u Šumadijskom okrugu registrovano je 12 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a svih 12 novozaraženih su iz Kragujevca.

Kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, u ostalim opštinama tog okruga, Aranđelovcu, Topoli, Rači, Kniću, Batočini i Lapovu nema novih registrovanih pozitivnih na Covid 19.

U kućnoj izolaciji na nivou celog okruga trenutno se nalazi 160 osoba, od čega u Kragujevcu 134, Topoli četiri, Rači 15, Kniću dve i Batočini pet.

U Kliničkom centru Kragujevac, prema podacima od jutros, trenutno je hospitalizovano 15 kovid pacijenata, od kojih su tri na respiratoru.

Iz Kliničkog centra u prethodna 24 časa otpušten je jedan pacijent i to iz Čačka.

Od početka epidemije do danas na nivou Ssumadijskog okruga registrovano je ukupno 2.706 osoba pozitivnih na virus korona, od čega u Kragujevcu 2.124.

U Aranđelovcu je od početka epidemije registrovano ukupno 179 osoba pozitivnih na virus korona, Topoli 87, Rači 66, Kniću 144, Batočini 90 i Lapovu 16.

(MONDO/Agencije)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.