Zdravlje

3 jednostavna načina da izbacite višak vode iz organizma

Autor Men'S Health

Napravite meni od dostupnih namirnica koje ukupno sadrže 1.200 kalorija.

Ovi jednodnevni režimi ishrane nisu klasična dijeta već omogućavaju samo izbacivanje viška tečnosti koja “dodaje” čak do dva kilograma.

PRVI PRIMER JELOVNIKA

Napravite meni od dostupnih namirnica koje ukupno sadrže 1.200 kalorija.

Doručak: Šolja nemasnog mleka, pomorandža i porcija žitarica ili ovsena kaša sa mlekom uz dodatak iseckanih krušaka i badema
Prepodnevna užina: kriška dinje ili pola šolje nemasnog jogurta.

Ručak: Sendvič od hleba ili peciva pravljenog od celog zrna žitarica, sa nemasnim mesom, spanaćem i grožđem ili vegetarijanski suši ili salata od svežeg povrća.

Popodnevna užina: Nemasni jogurt sa svežim bobičastim voćem i kašikom meda.

Večera: Pola šolje integralnog pirinča sa mahunarkama, paradajzom, lososom i voćem ili piletina sa smeđim pirinčem sa barenim šparglama.

DRUGI PRIMER JELOVNIKA

7:00 doručak: čaša jogurta, kajgana od dva jajeta ili šolja svežeg sira.

13:00 ručak: šolja svežeg sira sa šakom škampa ili konzerva tunjevine pomešane sa malo kisele pavlake, ili nekoliko kriški dimljenog lososa sa malo krem sira.

16:00 užina: kafa sa mlekom.

19:00 večera: odaberite jednu od kombinacija koje možete jesti za ručak ili napravite poširani losos sa malo jogurta, ili omlet od dva jajeta sa malo svežeg sira.

22:00 užina: ako ste gladni, pred spavanje popijte šolju toplog mleka.

TREĆI PRIMER JELOVNIKA

Pirinčani dan: 150 grama pirinča skuvajte u puno vode i podelite na tri porcije koje ćete jesti tokom dana u jednakim razmacima od četiri do pet sati. Ujutro i uveče u pirinač možete da dodate malo povrća sa začinima, a za ručak 200 g kuvanog paradajza.

Povrćni dan: 70 g krompira i 60 g kuvanog povrća treba podeliti na tri obroka. Krompir može biti kuvan ili pečen u rerni. Povrće za prilog možete da skuvate na pari. Od začina su dozvoljeni peršun i majčina dušica.