Najnovija vest

DRASTIČAN SKOK U BROJU NOVOZARAŽENIH! Dve osobe umrle, više od 300 ima koronu

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Prema poslednjem preseku u 15 časova 20. oktobra, u Srbiji je registrovano još 326 novih slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, još dve osobe su preminule.

Na respiratorima su 25 pacijenta.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.242 osobe.

Ukupan broj preminulih je 780.

Da podsetimo, juče je bilo skoro tri puta manje novih slučajeva zaraze korona virusom - 122, a 24 osobe su priključene na respirator.

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji i svetu

* Grip ili korona?

Dr Đorđe Lalošević je rekao da se na običnom rendgenskom snimku neke stvari vezano za razliku između korone i gripa ne vide, i da zbog toga insistiraju na skeneru.

* Negativan test kod zaraženih

"Ne samo da je moguće da neko ima koronavirus, a da mu PCR test bude negativan, već je moguće da taj test bude više puta negativan", kaže virusolog prof. dr Tanja Jovanović, prodekan za redovnu nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu.

* Tri grada kritična

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da će u Beogradu, Kragujevcu "pa i Valjevu" doći do povećanja broja novoinficiranih korona virusom u narednom periodu.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

* Korona i zima

Društvo za virologiju Nemačke upozorilo je danas na strahovite posledice nekontrolisanog širenja korona virusa tokom predstojeće zime u toj zemlji.

* Treći talas

Virus korona u svim zemljama oko Srbije pokazuje veliki potencijal i brzo se prenosi, jer ulazimo u period jesen-zima kada je najaktivniji, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da treći pik može da traje 12 do 16 nedelja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.