Pridržavajte se mera!

JEDAN PACIJENT PREMINUO, DRUGOM SE BORE ZA ŽIVOT: Situacija u Nišu sve gora

Autor Maja Gašić

Širom Srbije se pogoršava epidemiološka situacija, a loše vesti stižu i iz Niša.

Prema poslednjem preseku u 15 časova 20. oktobra, u Srbiji je registrovano još 326 novih slučajeva zaraze korona virusoma još dve osobe su preminule. Na respiratorima su 25 pacijenta.

Kako je juče izjavio dr Predrag Kon, čkan medicinskog Kriznog štaba Srbije, situacija je alarmantna u Beogradu, Kragujevcu, a kriza je i u Valjevu. Zaoštrava se i u Nišu.

U poslednja 24 sata u niškom Kliničkom centru (KC) preminuo je jedan pacijent sa potvrđenim kovidom-19, navedeno je na sajtu te zdravstvene ustanove. U kovid objektima KC Niš hospitalizovano je ukupno 39 pacijenata, a kod 24 pacijenta, među kojima nema dece, registrovan je virus korona.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, jedan pacijent je priključen na aparat za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.

U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici trenutno je hospitalizovano dvoje pacijenata, od kojih je jedan pozitivan na kovid-19.

U tri kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje ukupno su hospitalizovana 34 pacijenta, od kojih je kod 15 pacijenata, među kojima nema dece, potvrđen virus korona.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi