Zdravlje

SNAŽNA PORUKA DANILA ANĐUŠIĆA: Ljubav je kada je odmeniš i brineš o njenom zdravlju

Autor Maja Gašić

U okviru kampanje "Zato što ih volimo" koja je deo Avon Akcije za borbu protiv raka dojke i obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, košarkaš Danilo i njegova supruga Ivana Maksimović Anđušić podelili su važnu poruku o podršci, ljubavi i zdravlju.

Izvor: Instagram/daniloandjusic

Listi muškaraca za primer koji brinu o ženama koje vole i pružaju im potrebnu podršku kako bi se one posvetile sebi i svom zdravlju, pored mladog glumca Stevana Piala i pevača Marka Rokvića, pridružio se i poznati košarkaš Danilo Anđušić koji trenutno živi u Francuskoj sa sinom i suprugom, proslavljenom strelkinjom Ivanom Maksimović Anđušić.

"Nije teško odmeniti ženu u nekim stvarima, posebno kada znate da ona to slobodno vreme koristi na pravi način, vodeći računa o sebi i svom zdravlju. Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, zbog čega sam želeo da vas pozovem da i vi podstaknete osobu koju volite na redovne preglede grudi, jer zdravlje je na prvom mestu. Pogotovo kada znamo da je ukoliko se otkrije na vreme rak dojke izlečiv u preko 90% slučajeva. Tu smo da ih podržimo!", poručio je košarkaš Danilo Anđušić na Instagramu, inspirisan kampanjom “Zato što ih volimo” koju je na ovaj način podržao.

Košarkaš je na svom Instagram profilu podelio fotografiju na kojoj se vidi da je Danilo spremio večeru svojoj supruzi Ivani koju je začinio cvećem i popularnim francuskim kolačićima macarons. Uz fotografiju iz njihovog novog doma u Francuskoj, oni su sa svojim pratiocima podelili važnu poruku o podršci, ljubavi i zdravlju. Na svom profilu, Ivana je istakla da uživa u nežnosti i brizi svog supruga, što dokazuju reči koje je uputila svojim pratiteljkama: „Koliko je podrška važna uči naš život, a mali znaci pažnje ga oblikuju. Daju nam podstrek da budemo vedrije, zadovoljnije, srećnije. Sve mi volimo kada brinu o nama. Kada nas iznenade cvećem, večerom ili sličnim znakom pažnje. Ali, da bismo i mi brinule o njima, svoje zdravlje moramo ozbiljno shvatiti."

Kampanja „Zato što ih volimo” pokrenuta je u okviru Avon Akcije za borbu protiv raka dojke, i nastavlja se tokom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke. Ciljevi kampanje ogledaju se u motivisanju čitavog društva da učestvuje u ohrabrivanju žena i podsećanju da su redovni pregledi od presudne važnosti, ali i u pružanju podrške ženama koje se već bore sa rakom.

Pored pokretanja kampanja za podizanje svesti o važnosti prevencije i podsećanja da je rak dojke izlečiv u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme, Avon nastoji da u borbi protiv najčešćeg malignog oboljenja kod žena doprinese i podrškom projekata organizacija koje se bave problemom raka dojke, kao i obezbeđivanjem potrebne opreme.

Zato je u susret Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke, koji se obeležava tokom oktobra, uručena donacija Fondu B92 u okviru Avon kampanje „Zato što ih volimo“. Donacija je vredna preko 3,5 miliona dinara i biće iskorišćena za kupovinu vaučera za više od 800 specijalnih ortopedskih grudnjaka namenjenih ženama koje su se suočile sa mastektomijom širom Srbije.

Podrži ih i ti! Zato što ih volimo!

(Promo)