Zdravlje

BEOGRAD GORI! 7 puta više zaraženih nego u drugim gradovima, Valjevo novo žarište?

Autor Maja Gašić

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je potvrđeno još 579 novih slučajeva korona virusa.

Danas je zabeležen crni rekord u Srbiji, najviše inficiriranih od početka epidemije - 579. Kao i do sada, najgore je u Beogradu, gde je korona potvrđena čak kod 286 osoba. 

Na drugom mestu je Kragujevac sa sedam puta manje novih slučajeva - 40. Slede Novi Sad 18, zatim Šabac 17, Prijepolje 16, Trstenik 15...

U Valjevu se beleži drastičan skok u broju zaraženih od korona virusa, a nagli porast prema navodima Zavoda za javno zdravlje Valjeva, u vezi je sa klasterom obolelih sa jedne privatne proslave u okolini Valjeva, gde je bilo oko 60 gostiju, duplo više od dozvoljenog broja.

Od njih 60, korona virus je potvrđen kod 25 učesnika, a pored toga korona se raširila i iz jednog manjeg klastera, trgovine u kojoj je otkriveno osam inficiranih, a potom su i četiri člana jedne porodice inficirana kontaktom sa dokazanim izvorom infekcije, rođakom iz Beograda koji im je bio u poseti.

Što se tiče dece, u KC "Dragiša Mišović" u Beogradu je smešteno 10 dece i 6 majki.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.