Najnovija vest

KATASTROFA! Drastičan skok broja zaraženih, tri osobe preminule

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama dnevnog preseka, 24. oktobra do 15 časova registrovano je još 757 novih slučaja zaraze korona virusom. Od poslednjeg preseka testirano je 6.882 osobe.

Nažalost, još tri osobe su preminule. Broj pacijenata na respiratorima je 23.

Ovo su najvažnije vesti o koroni iz Srbije i sveta

* Sve o testovima u Srbiji

Detaljne informacije o vrstama testova na korona virus u Srbiji: kako deluju, koliko se čeka rezultat, koliko koštaju...

* Crne prognoze "dr Maseratija"

Profesor Goran Belojević gostovao je u jutarnjem programu na TV Prva, gde je izneo svoje crne prognoze vezano za epidemiju korona virusa.

"Moj stav je poznat, to je nova bolest, epidemija bez presedena. I po mom mišljenju, s obzirom na to da sam malo istraživao špansku groznicu, ličiće na to. Ući će u sledeću godinu i bilo bi divno da se završi pre Olimpijade", kaže dr Belojević.

* Najpodmuklije osobine korone

"Simptomi se ne razlikuju, slični su od početka. To je oboljenje koje ne počinje odjednom, osećate da počinje polako, dok inkubacija nema simptoma. Pacijent je zarazan pre pojave simptoma i to je nešto što nam najviše beži kod korone. Pacijent koji dobije simptome je zarazan sigurno 24, a nekada i do 72 sata pre toga. Simptomi su podmukli, sa nekim osećajem premora, sa osećajem da vam je potreban odmor, što se vrlo često dešava i kod virusa, pa zato i zbunjuje", kaže dr Marija Zdravković.

* Katastrofa u regionu

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.963 novih slučajeva zaraze korona virusom, 300 više nego dan ranije, a preminulo je18 ljudi, saopštilo je slovenačko Ministarstvo zdravlja.

Prema poslednjim informacijama, danas suu Hrvatskoj potvrđena 2.242 nova slučaja zaraze korona virusom, a preminulo je 16 osoba.

U Bosni i Hercegovini je u posledna 24 sata potvrđen 1.251 novi slučaj korona virusa, od 2.694 testirane osobe, a preminulo je 10 osoba.
* Više zaraženih nego što je evidentirano
Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović uključio se u jutranji program na TV Pink, pa izjavio da se nalazimo u situaciji kada je opasnost od širenja kovida daleko veća I kada se može reći da imamo više inficiranih nego što je dokazano.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.